Connect with us

Regional

Comemorare Nicolae Bălcescu

Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” organizează ediția a IX-a a concursului școlar „ Memorialul Nicolae Bălcescu, factor activ de educație al tinerei generații”.

Published

on

Luni, 27 noiembrie, Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”  va marca împlinirea a 165 de ani de la trecerea în neființă a marelui istoric, revoluționar și patriot Nicolae Bălcescu, prin organizarea celei de a IX-a ediții a  concursului școlar de cultura istorică  „ Memorialul Nicolae Bălcescu , factor activ de educație al tinerei generații”.

Este un concurs tip „Cine știe castigă!” util pentru elevii pasionați de istorie și nu numai, care contribuie la cristalizarea culturii generale a elevilor. Concursul se adresează elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a și  are ca temă rolul lui Nicolae Bălcescu  în organizarea revoluției pașoptiste din Țara Românească dar și istoria familiei Bălcescu.

Au răspuns ”Prezent!” chemării organizatorilor, 16 echipaje de ”iubitori de Bălcescu” de la școlile gimnaziale  din localităţile Rotărăști, Milcoiu, Galicea, Ulmetu – Copăceni, Olanu  şi  Râmnicu Vâlcea – Şcoala Gimnazială Nr. 10, Şcoala Gimnazială Nr. 4, Liceul Tehnologic Henri Coandă.

Echipajele clasate pe primele trei locuri vor fi recompensate cu premii în bani și materiale promoționale.