Fapt divers
(Audio) Importanta mineralelor din alimente
Mineralele, alaturi de vitamine, ajuta la reactiile chimice din interiorul organismului nostru.
Cu totii stim ca nu putem avea o viata sanatoasa fara minerale si vitamine. Intr-adevar, nu sunt pe aceeasi treapta cu carbohidratii, proteinele, grasimile sau apa, insa, sunt la fel de importante pentru a putea avea o sanatate de invidiat.
Mineralele, alaturi de vitamine, ajuta la reactiile chimice din interiorul organismului nostru. Insa aceasta nu este tot. In functie de fiecare mineral in parte exista diferite functii. Astfel, calciul, magneziul si fosoforul intra in compozitia oaselor. Fara acestea ai fi la risc de a dezvolta diferite boli la nivelul oaselor, acestea nefiind destul de puternice pentru a face fata activitatilor de zi cu zi. Un alt exemplu, in ceea ce priveste fierul de aceasta data, este faptul ca face posibil transportul oxigenului de la plamani la nivelul celulelor.
Cu cateva sfaturi in acest sens, dr. Mariana Pasarescu: