Connect with us

Regional

(AUDIO) Tatuajul, mijloc de identificare criminalistică

Expozitie inedita la Muzeul Județean Gorj.

Published

on

 40 de planșe fotografice cu tatuaje ale deținuților care și-au ispășit pedepsele de-a lungul anilor în Penitenciarul Târgu-Jiu au fost expuse la, săptămâna trecută, cu ocazia Zilei Poliției Române. Prin această expunere, intitulată ”Tatuajul ca mijloc de identificare criminalistică”, polițiștii gorjeni au încercat să arate cât de mult contează semnele particulare în identificarea autorului unei infracțiuni, mai ales dacă acesta nu se află la prima abatere.

Tatuajele din mediul penitenciarelor nu au valoare artistică, deși sunt folosite linia, punctul, pata sau culoarea din cauza stângăciei cu care sunt executate și din cauza mijloacelor empirice cu care sunt relizate. Totuși, acestea sunt diferite de cele făcute în libertate deoarece au mesaje și semnificații mai puternice.

 

Evenimentul este organizat de Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, iar curatorul este agentul șef principal de poliție Șuță Aurelian Iulius, din cadrul serviciului de criminalistică. O bună parte din tatuajele expuse în cadrul Muzeului Județean Gorj, sunt preluate din baza de date criminalistică Imagetrak, care a intrat în dotarea Poliției Române în urmă cu 12 ani, transmite corespondentul Radio Oltenia Craiova, Razvan Stoichitoiu: