DE ACTUALITATE

Bani pentru motorina folosită în agricultură

Până la 31.07.2017 se depun cererile de plată a ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură.

Împarte cu prietenii tăi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31.07.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei aprilie – iunie 2017 (trimestrul al II-lea al anului 2017).

În perioada 2017 – 2020, diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse prevăzută  se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

 Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2017 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul MADR  nr. 1727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control,  precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Cererile de plată pot fi depuse de administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul/reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Bani europeni pentru infrastructura rutieră

Trei proiecte de infrastructură rutieră din România vor primi finanțare europeană.

Închide