Connect with us

Regional

Concert de An Nou la Filarmonica „Ion Dumitrescu”

Concert extraordinar – susţinut de orchestra simfonică a filarmonicii avându-l la pupitru pe Maestrul MATEI CORVIN.

Published

on

Filarmonica „Ion Dumitrescu” vă invită LUNI 18 IANUARIE 2015, ora 19:00 la Sala Lahovari la CONCERTUL DE AN NOU – Concert extraordinar – susţinut de orchestra simfonică a filarmonicii avându-l la pupitru pe Maestrul MATEI CORVIN.

Centrat pe muzica lui Strauss, în special valsuri și polci, concertul va cuprinde şi lucrări de Franz Schubert, Gioacchino Rossini, Frederick Loewe și Johannes Brahms.

Preţul biletului la acest concert este de 30 de lei, preţ unic, iar abonamentele sunt valabile.

Afiș 18 ianuarie 2016

Dirijorul  MATEI CORVIN

Matei Corvin s-a născut în România în 1953 si a urmat studiile muzicale la Liceul de Muzică Numarul 1 din Bucureşti la clasa de flaut a lui Virgil Frîncu, începând o bogată activitate muzicală şi înregistrând pentru Radio-Televiziunea Româna înca din acest timp.

După absolvirea Liceului de Muzica, este admis prin concurs la Conservatorul “C. Porumbescu” din Bucureşti, unde şi-a continuat studiile cu Virgil Frîncu. În această perioadă, a susţinut numeroase recitaluri atât la Conservator cât şi la Sala Radio şi a Ateneului Român, aparând ca solist cu orchestra simfonică a Conservatorului, “Camerata“ şi a participat la Festivalurile Internaţionale de la Bayreuth, Praga, Paris si Barcelona. În 1976 a obtinut premiul I la Concursul National de Muzică Românească.

După absolvirea Conservatorului în 1976, a dat concurs şi a reuşit la partida de flaut a Filarmonicii “G. Enescu” din Bucureşti unde a cântat timp de şapte ani sub bagheta unor renumiţi dirijori ca  Sergiu Celibidache şi Kurt Mazur printre alţii. În această perioadă, Matei Corvin a susţinut o bogată activitate concertistică, apărând pe scenele Sălii Mici a Palatului, a Ateneului Român şi cântând ca solist cu orchestrele simfonice ale Filarmonicilor din Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov, Bacău, Ploieşti şi Craiova. Paralel cu activitatea concertistică şi pedagogică, el a fost un colaborator permanent al emisiunilor Radio-Televiziunii Române.

Dupa ce a părăsit România în 1983, Matei Corvin a fost profesor de flaut în Franta şi Germania, susţinând de asemenea recitaluri în Paris, Marseille, Cannes, Saint-Tropez, Hamburg şi Köln. În această perioadă a luat lecţii de dirijat cu Erich Kluge, profesor de dirijat la Academia din Köln, apărând ca solist şi dirijor al Orchestrei de Cameră din Köln într-un turneu de concerte pe Coasta de Azur.

În 1985 a dat concurs şi a reuşit ca Flaut Solo al Orchestrei Simfonice din Cape Town, Africa de Sud, unde a cântat timp de 13 ani.

În această perioadă a susţinut numeroase recitaluri în Africa de Sud, a înregistrat pentru Radio-Televiziunea Sudafricană şi a evoluat ca solist cu orchestrele simfonice ale Filarmonicilor din Cape Town, Bloemfontein, Cape Chamber Orchestra şi Cape Philharmonique, cântând toate concertele importante din repertoriul  pentru flaut. Paralel cu activitatea din orchestră şi solistică, a predat la Conservatorul din Cape Town şi a fost invitat în nenumărate ocazii sa facă parte din jurii locale si naţionale. În 1999 i-a apărut primul CD, “En Bateau” , care s-a bucurat de un succes remarcabil. După încheierea activităţii de colaborare cu orchestra în 1997, Matei  Corvin a fost numit profesor de flaut şi dirijat la Conservatorul din Stellenbosch.  În 2001 i s-a decernat titlul de Doctor de Filosofie în Muzică de la Universitatea din Cape Town.

Din anul 1997, după ce şi-a perfecţionat studiile de dirijat cu Bernhard Gueller (unul dintre cei mai buni ’’studenţi’’ ai lui Celibidache), Matei Corvin a început o bogată carieră de dirijor, apărând pe scenele Africii de Sud. În 2000 a fost numit Director muzical şi prim-dirijor al orchestrei “Cape Town Sinfonia” şi în 2001 Director fondator şi dirijor al “Cape Town Concert Orchestra”. El este, de asemenea, Director muzical şi prim-dirijor al Orchestrei simfonice a Universităţii din Stellenbosch. Printre orchestrele cu care a colaborat ca dirijor se numără Filarmonicile din Johannesburg, Cape Town, Timişoara, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Târgovişte si Bacău.