DE ACTUALITATE

Desfăşurare de forţe la Borduşani (audio)

Desfăşurare impresionantă de forţe ieri în Poligonul de la Borduşani (din judeţul Ialomiţa) şi la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu (în judeţul Constanţa). Cel mai mare exerciţiul militar multinaţional desfăşurat vreodată în România şi-a consumat două noi etape. În prima parte a zilei, la Borduşani, a fost simulată trecerea în forţă a unui curs de apă. Ben Hodges este comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa.


Teatrul de operaţii s-a mutat, în cursul după-amiezei, câteva zeci de kilometri mai la sud, la Mihail Kogălniceanu. Plecând de la scenariul că, în cursul traversării de la Borduşani, mai mulţi militari au fost răniţi, în baza aeriană constănţeană s-a simulat acordarea îngrijirilor medicale corespunzătoare şi evacuarea medicală a acestora. Adrian Ţuţuianu, ministrul apărării naţionale.

Armata română, aliaţii NATO consideră că aplicaţiile s-au desfăşurat cu succes, iar invitaţii – printre care şi ambasadorul Statelor Unite La Bucureşti – au apreciat nivelul de prergătire al militarilor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Discuții la guvern (audio)

Coaliţia de guvernare va decide, astăzi, dacă renunţă sau nu la impozitarea pe cifra de afaceri

Închide