DE ACTUALITATE

ISU Dolj, printre cele mai bune echipe de descarcerare din lume!

Echipa de descarcerare ISU Dolj participa zilele acestea la Competitia Mondiala de Descarcerare, ce are loc in premiera in Romania.

Împarte cu prietenii tăi

Competiția Mondială de Descarcerare (World Rescue Challenge) începe astăzi la Târgu Mureș. Evenimentul, care reunește peste 600 de participanți în 36 de echipaje din întreaga lume, are loc în premiera în România, în perioada 30 august – 3 septembrie. Printre țările participante se numără și SUA, Africa de Sud, Australia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Elveția, Argentina etc.

Pentru competiția de descarcerare, la World Rescue Challenge Târgu Mureș vor fi distruse 140 de autoturisme noi, puse la dispoziție de Fabrica Renault. Probele competiției de descarcerare constă în proba rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată și grade diferite de dificultate, și o probă complexă de 30 de minute, plus o competiție de traumă. Din România participă cele mai bune 3 echipe, printre care se numără și cea a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, căpitan Florin Cocoșilă:


Anul trecut, la World Rescue Challenge care a avut loc în Brazilia, pompierii și paramedicii care au reprezentat România au obținut în clasamentul general locul 15, un loc 11 pentru comandantul descarcerării la proba rapidă și locul 5 pentru echipa de paramedici la scenariul complex.

 

foto: ISU Dolj/ Facebook 

 

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
PNL cere raport privind situația economică a țării

Guvernul a anunțat, recent, cã peste douã zile vor...

Închide