DE ACTUALITATE

Personalitatea zilei: Rod Stewart!

Cantaretul britanic, ce a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume, implineste astazi 72 de ani!

Împarte cu prietenii tăi

Roderick David „Rod” Stewart (n. 10 ianuarie 1945) este un cântăreț și compozitor britanic de origine scoțiană și engleză și unul dintre cei mai buni artiști din toate timpurile, după ce a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.

Născut și crescut în Londra, Stewart locuiește în California și Epping. Dintre toate albumele, el a avut 62 de hituri. 31 dintre ele, au ajuns în top 10, dintre care șase au fost pe locul unu in Marea Britanie. A avut 16 single-uri în top zece SUA , iar patru dintre acestea au ajuns pe locul întai in Billboard Hot 100.

A început să cânte pentru prima data în diverse cluburi din Londra, unde a facut o impresie buna.

In 1968, se întalnește cu chitaristul Jeff Beck, care îi propune o colaborare. Această colaborare l-a adus pe Stewart în prim-plan în momentul lansării celor 2 albume ale grupului, Truth și Beck-Ola. Însă adevarata carieră muzicală și-o incepe atunci când își unește forțele cu cea mai mare trupă de rock din istorie, magnificii The Faces. Mulți ani de atunci, Rod Stewart a făcut înregistrări și a mers în turnee cu The Faces, lănsând albume și demonstrând că de-a lungul timpului a progresat, devenind un compozitor de top. Timpul a trecut și Rod și-a dorit sa se facă remarcat și ca artist solo în anul 1971. Succesul nu l-a părăsit nici acum.

rsPrintre cele mai cunoscute piese ale lui Rod Stewart, devenite hituri încă din anii ’60, se numără „Da Ya Think I’m Sexy?”, „Sailing”,”Maggy May”, „All For Love”, “Have you ever seen the rain”, „Baby Jane” și „All For Love”, piesă înregistrată în 1993, alături de Bryan Adams și Sting pentru coloana sonoră a filmului „Cei trei muschetari”.

De la obraznicul rocker ce cânta prin cluburi, la artistul sofisticat al baladelor, de la trubadurul folk la gălăgiosul rock & roll , Rod Stewart a fost capabil de a-și schimba stilul iar și iar. Dar un lucru nu s-a schimbat niciodată , puterea lui de a cânta. După patru decenii, el este în continuare la fel. De-a lungul carierei, Rod a vândut aproximativ 200 de milioane de discuri în întreaga lume.

 

 

Sursa: ro.wikipedia.org

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide