DE ACTUALITATE

Povestea imaginii care-l surprinde pe Einstein cu limba scoasă

Cea mai populară fotografie care îl are în prim plan pe Albert Einstein are în spate o poveste …

Împarte cu prietenii tăi

Cea mai populară fotografie care îl are în prim plan pe Albert Einstein are în spate o poveste interesantă. Poza a fost făcută la petrecerea organizată cu ocazia zilei de naștere a fizicianului, când acesta a împlinit 72 de ani.

Pe 14 martie 1951, la petrecerea aniversară organizată în Clubul Princeton, Einstein l-a cunoscut pe fotograful Arthur Sasse, căruia i-a dat acordul să-l fotografieze.

La sfârșitul petrecerii, pe când fizicianul se afla în mașină, gata de plecare, Sasse a insistat să mai facă o încă poză. Ușor iritat de dorința fotografului, Einstein a scos limba spre aparat exact în momentul în care blitzul s-a declanșat.

Când Sasse i-a trimis fotografiile făcute în timpul petrecerii, Einstein a fost cucerit de imaginea în care apare scoțând limba, cerând mai multe exemplare, pe care, mai târziu, le-a alăturat  felicitărilor pe care le-a trimis de sărbători.

Fotografia originală în care Einstein scoate limba celui a fost vândută pentru suma de 72.300 dolari în 2009, devenind cel mai scump portret al unui om de știință.

Albert Einstein a luat premiul Nobel pentru Fizică în 1921 și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lume.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Vaccinurile ajung în Dolj

Vaccinul hexavalent a început să fie repartizat în cabinetele medicilor de familie din Dolj

Închide