DE ACTUALITATE

Program de colectare a lânii

30 august este data limită

Împarte cu prietenii tăi

30 august este data limită până la care crescătorii de ovine se pot înscrie în programul pentru comercializarea lânii. Astfel ei pot beneficia de sprijinul financiar de 1 leu/kg de lână vândută.

Este vorba de o schemă de ajutor de minimis care are o finanţare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie şi prevăzute pe anul 2018.

Beneficiarii sunt persoane fizice care au atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale şi persoane juridice.

De asemenea, beneficiarii trebuie să deţină o exploataţie de ovine înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să facă dovada comercializării cantităţii de lână pentru care solicită acordarea sprijinului până la 1 iulie 2018.

La nivelul judeţului Dolj s-au înscris, până acum, 128 de oieri, dar NU există centre de preluare a lânii.

Nici la nivelul judeţului Olt nu există un centru de preluare a lânii, dar sunt promisiuni că acesta va fi înfiinţat anul viitor.

Aceeași situție se regăsește în Olt și Vâlcea, unde s-au înscris în program 207, respectiv 387 de oieri.

În judeţul Mehedinţi, reprezentanţii Direcţiei Agricole au spus că programul este în derulare şi vor oferi datele statistice după finalizarea lui.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Școală de Vară la Universitatea din Craiova

Proiectul este gândit pentru 3 ani

Închide