Connect with us

Sanatate & Life Style

Rețeta săptămânii: pască cu branză dulce și stafide!

Nu e deloc greu să faci o pască: un aluat de cozonac și o umplutură simplă de brânză proaspătă de vaci, aromatizată și îndulcită după gust.

Published

on

Nu e deloc greu să faci o pască: un aluat de cozonac și o umplutură simplă de brânză proaspătă de vaci, aromatizată și îndulcită după gust.

Aveti nevoie de următoarele ingrediente:

100 grame unt, 10 ouă, 1 lămâie, 500 ml lapte, sare, 200 grame zahăr, 1 kg făină, 50 grame drojdie, 2 fiole esență de rom, 200 grame stafide, 500 grame brânză proaspătă de vaci, coaja rasă de la o lămâie, 100 grame smântână.

Cum o prepari? Mai întâi se pun stafidele la hidratat, într-o esență de rom amestecată cu puțină apă, după care se pregătește o maia din drojdie, o lingură de făină și 100 ml lapte cald. După ce se amestecă bine, se lasă la crescut până ce își dublează volumul. Următorul pas este separarea a 7 ouă de albușuri și gălbenușuri, iar acestea din urmă se freacă cu un praf de sare până ce vei obține o spumă deschisă la culoare.

Se pune laptele rămas la fiert, alături de zahăr, până ce începe să clocotească, după care se lasă la răcit. Când compoziția s-a răcorit suficient, se adaugă o esență de rom, spuma de gălbenușuri și coaja rasă de lămâie.

Într-un vas încăpător se pune făina, cernută în prealabil. Se face o adâncitură în mijloc, după care se adaugă maiaua și laptele. Se frământă până ce se omogenizează aluatul. Untul se topește și se încroporează treptat. Compoziția se frământă bine, până când coca se desprinde ușor de pe mâini și se lasă la dospit în jur de 45 de minute.

În acest timp se va amesteca brânza cu zahărul, cele 3 ouă rămase, stafidele, smântâna și puțină coajă de lămâie.

După ce aluatul a crescut, se împarte în patru bucăți egale, din care vom face două bucăți de pască.

O parte din aluat se întinde și se va adăuga într-o formă rotundă. O altă parte se va întinde în șir lung, răsucit și se va adăuga pe marginea vasului, pentru a crește din nou, până la dublarea volumului.

În mijloc se va pune umplutura cu brânză și stafide, lucru pe care îl repetăm și pentru cealaltă pască, după care se bagă la cuptor, încălzit în prealabil. După ce s-a rumenit, pasca se lasă la răcit, pentru a fi tăiată cu ușurință.

 

Poftă bună și spor în bucătărie!

 

 

 

sursa: teotrandafir.com

foto: www.retetecalamama.ro

 

 

 

ULTIMA ORĂ

boy running in the hallway boy running in the hallway
National7 ore ago

Vacanța de primăvară începe pentru aproximativ 3 milioane de elevi și preșcolari

Astăzi marchează începutul vacanței de primăvară pentru aproximativ 3 milioane de elevi și preșcolari din întreaga țară, care sărbătoresc acest...

Regional7 ore ago

Simpozion dedicat lui Matei Basarab la Ocnele Mari, Vâlcea

Ocnele Mari din județul Vâlcea se pregătesc să găzduiască un simpozion special dedicat Domnului Țării Românești, Matei Basarab, cu ocazia...

Regional7 ore ago

Dezinsecția aeriană va începe la Craiova în prima săptămână din mai

Autoritățile locale din Craiova au anunțat că dezinsecția aeriană a domeniului public al municipiului va începe la începutul săptămânii viitoare....

Regional7 ore ago

Șantierul pentru noul Spital Regional de Urgență de la Craiova a fost deschis astăzi

Astăzi, pe 26 aprilie, a fost inaugurat șantierul pentru construcția noului Spital Regional de Urgență de la Craiova, proiect ce...

boy sitting with brown bear plush toy on selective focus photo boy sitting with brown bear plush toy on selective focus photo
Regional7 ore ago

Anchetă în Gorj: Minor de 6 ani presupus vândut în Germania de către familie

Procurorii DIICOT fac anchetă în Gorj, unde se presupune că un minor în vârstă de 6 ani din comuna Dănciulești...

Regional8 ore ago

Peștișani: Lansarea TEEN ART MUSEUM: Un muzeu digital dedicat vieții și operelor lui Constantin Brâncuși

Astăzi, Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani au lansat proiectul TEEN ART MUSEUM, o inițiativă...

Regional8 ore ago

Jandarmeria Gorj recrutează tineri pentru înscrierea în școlile militare de subofițeri

Jandarmeria Gorj oferă oportunități pentru tinerii dornici să urmeze o carieră în domeniul militar. În contextul concursului de admitere în...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON